Ma Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Könyvtár > Bemutatkozás

Bemutatkozás

„Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, kik e műveket írták, beszédbe ereszkednénk, mégpedig válogatott beszédbe, mert csak legjobb gondolataikat közlik velük.”

(René Descartes)

Könyvtári munka

A Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola Könyvtára az iskola tanulóinak és dolgozóinak könyvtári ellátását szolgálja. Hétfőtől csütörtökig 10-15 óráig, pénteken 11-13 óráig tart nyitva. A könyvtárban kerül sor a könyvtárhasználati ismeretek elsajátítására 1-8. évfolyamon, külön tanmenet alapján, a magyar szakos nevelőkkel történt előzetes egyeztetés után.

A könyvtár alsó szintjén található a kölcsönözhető állomány: ismeretterjesztő könyvek, mesék, gyermekversek, ifjúsági szépirodalom és kézikönyvtár. A galéria részben helyeztük el a tankönyvtárat.

A könyvtár alapfeladatai közé tartozik a gyűjtemény folyamatos fejlesztése, a könyvtárismereti órák megtartása, az egyéni és csoportos könyvtárhasználat, a könyvtári dokumentumok kölcsönzése. A könyvtárban a következő szolgáltatásokat lehet igénybe venni: a dokumentumok kölcsönzése mellett helyben olvasást, információszolgáltatást, amely nem csak a saját, hanem az egész könyvtári rendszer állományáról tájékoztat. Sokan veszik igénybe a kézikönyvtár dokumentumait, főleg a tantárgyi versenyek, szorgalmi feladatok megoldásánál jönnek a gyerekek tanulni, jegyzetelni.

A könyvtárban számítógépek állnak rendelkezésre, melyek a tanulást és az ismeretszerzést szolgálják. Egy gyermek naponta fél órára foglalhat le gépet, előre be lehet jelentkezni, így elkerülhető a sorban állás. A könyvtár internet kapcsolattal rendelkezik, amely nagyon sokat segített a tanév során a tantárgyi versenyekre való felkészülésnél és a mindennapi tanulásban.

Szalayné Fodor Dorottya

Könyvtáros tanár


 

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink