Ma Judit napja van. Holnap Árpád napja lesz.
Iskolánkról > Sulihívogató ovisoknak

Sulihívogató ovisoknak

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályos gyermekeket a 2023/2024-es tanévre a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolába.

Információk, rendezvényeink óvodások számára

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Hamarosan elérkezik a nagy nap, mely fontos mérföldkő egy kisgyermek életében: az iskolaválasztás. Gyermekük nemsokára iskolás lesz, így hamarosan ki kell választaniuk az iskolát, ahol a lehető legjobb oktató-nevelő munkában részesül.

Ebben a lényeges döntésben szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek, ezért egy szülői tájékoztatóra hívjuk, ahol bemutatjuk intézményünket, tájékoztatást adunk Pedagógiai Programunkról, oktatási módszereinkről, továbbá megismerkedhetnek a leendő elsős osztálytanítókkal, valamint az iskola épületével.

Szeretettel várjuk Önöket gyermekeikkel együtt a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában 2023. április 4-én 17 órakor kezdődő szülői tájékoztatóra és húsvéti foglalkozásra.

Cím: 3200 Gyöngyös, Martinovics utca 2.

 

Sulihívogató a Felsővárosiban

Ajánlom szíves figyelmükbe az intézmény honlapját és Facebook oldalát, ahol tájékozódhatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról, programjainkról:

A 2023/2024-es tanévben az alábbi tanító nénik várják az Önök gyermekeit az első osztályokban:

Juhászné Kánya Angelika

Pestiné Barna Julianna

Széles Mónika

 


Juhászné Kánya Angelika

Juhászné Kánya Angelika

Juhászné Kánya Angelika tanító néni vagyok. Tanulmányaimat a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán végeztem testnevelés szakkollégiummal. Pályám kezdetétől a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában tanítok 1-4. osztályos gyermekeket.

Szeretek tanítani, mert

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud”

(Móricz Zsigmond)

Célom, hogy képességüknek megfelelően a lehető legtöbbet hozzam felszínre a bennük rejlő tudásból. Teszem ezt sok játékos feladattal, digitális eszközök használatával, csoport munkával, differenciálással.„ Számomra nincs olyan szép kép, mint mosolygós, csillogó szemű, boldog gyermek, nincs olyan édes zene, mint tiszta és csengő nevetésük.” (PT Barnum) Mert a gyerekek sikere az én sikerem is.

Gyermekközpontú, bizalomra épülő, szeretetteljes, nyugodt légkör megteremtésére törekszem, hogy zökkenőmentes legyen az óvodából iskolába való átmenet.

Az egymást segítő, tisztelő, elfogadó osztályközösség kialakítása is fontos számomra.

Bízom az aktív szülői együttműködésben, hiszen együtt teszünk a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztéséért, és a sikeres, örömteli tanulásért. Ez alapozza meg a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mind a kisgyerekek, mind a szülők számára.

Szeretettel várom a leendő első osztályos gyermekeket!


Pestiné Barna Julianna

Pestiné Barna Julianna

Kedvenc idézetem, mely meggyőződésemmé és hitvallásommá vált: „A gyermek a miénk is, az enyém, a tied, mindannyiunké.” - Hermann Alice-től származik.

Pestiné Barna Julianna vagyok, Julcsi néni, ahogyan a gyerekek hívnak.

21 éve, hogy a pedagóguspályát választottam hivatásomul. Tanítói diplomámat a Jászberényi Tanítóképző Főiskola Karán, tanítói szakon, rajz- vizuális nevelés és kommunikáció műveltségterületen szereztem.

Pályám során többféle módszer szerint tanítottam. Ma már azokat a módszerelemeket alkalmazom, amelyek a gyermekeket legjobban segítik az elsajátításban és a személyiségemhez legközelebb állnak. Tanítványaimat rendszeresen segítettem Zrínyi, Kenguru, Alapműveleti matematika és környezetismereti versenyeken. 2008 óta tehetséggondozó munkát végzek, képzőművészeti és rajzpályázatokra készítem fel és nevezem be diákjaim alkotásait, amelyeken számos sikert, több díjat sikerült elérniük.

A kisiskoláskor minden gyermek és szülő számára nagy izgalmat és kihívást jelent, de egyúttal sok-sok kellemes élményt is tartogat. A tudásvágy, az érdeklődés, a kíváncsiság alapvető gyermeki tulajdonság, ezek ébren tartása és fokozása a tanító feladata, épp ezért nagy hangsúlyt fektetek a motivációra a tanítási óráimon.

A tanítás mellett 4 éven át dolgoztam óvodában német nyelvoktatóként, kiscsoportos korosztálytól a nagycsoportosokig vezettem a játékos nyelvtanulást, így volt lehetőségem megismerkedni az óvodapedagógiával, illetve tapasztalatokat gyűjthettem egy másik területről, amelyet az iskola követ. A szülők a legnagyobb kincsüket a gyermeküket bízzák ránk, ehhez jó együttműködés és bizalom szükséges, hiszen a gyermekek hirtelen kiszakadnak a megszokott, biztonságot adó környezetükből. Épp ezért tartom fontosnak, hogy játékos tevékenységeken keresztül juttassam el a tanulóimat a tudás megszerzéséhez és zökkenőmentes legyen számukra a változás, hogy szívesen végezzék a feladatukat, szeressenek ide a Gyöngyösi Felsővárosi általános iskolába járni!


Széles Mónika

Széles Mónika

„Az élet egyikünk számára sem könnyű. De nincs semmi baj, ha az embernek van kitartása és főleg önbizalma…. Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és hogy ezt a valamit bármi áron is elérjük!”

Mme Curie

Több évtizedes tanítói pályafutásom során mindig is erre törekedtem, hogy a hozzám került gyermekekben megtaláljam és segítsem kibontakoztatni a tehetséget.

A főiskolát Jászberényben végeztem rajz szakkollégiummal és 1996-óta dolgozom a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában. Még abban az évben angol szakkollégiummal bővítettem diplomámat.

Az iskolaválasztás nagy izgalom egy kisgyermek, egy család életében. De mi, tanító nénik is izgatottan várjuk az új csapatot, akik hozzánk kerülnek. Számomra a tanítói pálya 4 évéből az első osztály a legizgalmasabb, de egyben legnehezebb időszak. Nemcsak azért, mert a számolás, írás, olvasás megtanítása a fő feladat. Hanem azért is, mert egy csapat izgó-mozgó kis emberkét kell „komoly iskolássá” nevelni, felkészíteni a TUDÁS befogadására.

Nincs is más teendőm, mint egy vidám, gondtalan kisiskoláskort biztosítani számukra a következetes, de szeretetteljes pedagógiámmal, amit ezer mosollyal és humorral próbálok fűszerezni. Célom az észrevétlen, játszva tanulás sok-sok mesével, verssel, dallal és kézműveskedéssel, hogy biztos alapokat kapjanak a későbbi tananyagok befogadására. A munkás, dolgos hétköznapokban a gyermekek mosolya, ölelése és csillogó szeme ad motivációt, erőt számomra.

Nagy szeretettel várom idei leendő elsőseimet, hogy együtt, vidáman meneteljünk be a számok-betűk birodalmába, hogy megszerezzük a kincset, a TUDÁS UTÁNI VÁGYAT!


 

Beiratkozással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Horváth Zoltán Tiborné intézményvezetőhöz a 37/311-062 telefonszámon.

Elérhetőségek

Cím: 3200 Gyöngyös, Martinovics Ignác utca 2.
Tel.: (37)311-062
E-mail: uh.ude.soygnoyg-isoravoslef@ilus
Web: http://felsovarosi.hu
facebook 1: Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola
facebook 2: Horváth Zoltán Tiborné (Felsővárosi Gyöngyösi)

Letölthető anyagainkból további információhoz juthat iskolánkról, a beíratkozásról.

Dokumentum Letöltés .pdf formátumban
Osztályfőnökök bemutatkozója 175 KB
Sulihívogató a Felsővárosiban 376 KB
Bemutatkozó kisfüzet (A4) 219 KB
Plakát 1 293 KB

 

 

Az iskola bemutatása

A város legújabb oktatási intézménye 1984. óta működik a Martinovics u. 2. szám alatt, a volt Fehérvári épület helyén közel másfél hektáros területen.

Intézményünk jellemzői:

 • kétszintes 16 tantermes iskola + előadók (fizikai, kémiai, biológiai, matematika, ének-zene, technika terem, tankonyha, ökokert, két számítástechnikai szaktanterem, interaktív táblával felszerelt tantermek, modern multimédiás tanterem, tanulói laptopok),
 • két műanyag borítású tornaterem, tornaszoba, öltözőkkel, zuhanyzókkal, kondicionáló teremmel, külső tornapálya,
 • az épületet körülvevő zöld övezet, két különálló játszótér, rönkfából készült szabadtéri tanterem,
 • a felújított kápolnai szárnyban tantermek, tükrös próbaterem, rajzterem, könyvtár, a pincében égetőkemencével felszerelt kerámia műhely,

Pedagógiai programunkról

 • 8 évfolyamos általános iskolai képzés,
 • fő feladatunk: testileg, lelkileg sokoldalúan fejlett, szellemiekben gazdag személyiség kialakítása, olyan biztos tudás megalapozása, amelyet bármely típusú iskolába való távozás esetén tovább fejleszthetnek tanulóink,
 • német, angol nyelv oktatása már 1. osztálytól; emelt szinten 5. osztálytól,
 • magyar, matematika tantárgyak oktatása képesség szerinti csoportbontásban,
 • szakkörök, felzárkóztatás, tehetséggondozás, szaktárgyi versenyekre felkészítés, sportkörök, énekkar, napközis foglalkozások.

Rendezvényeink

Rendezvényeink biztosítják tanulóink számára tehetségük sokoldalú kibontakoztatását.
Gólyabál, ÖKO-hét programjai, sulirangadók, sportversenyek, Mikulás discó, Luca napi vásár, karácsonyi gálaműsor, alapítványi bál, farsangi bál, Napraforgó fesztivál, diáknap, stb.

Szakköreink és sportolási lehetőségek

 • kézilabda, röplabda, kosárlabda, tenisz, birkózás - sportegyesületek szervezésében,
 • MLSZ Bozsik program (labdarúgás),
 • 3-4-5-6. osztályban úszásoktatás,
 • kézműves, barkács, képzőművészeti, énekkar, matematika, informatika, elsősegély nyújtó, biológia, ÖKO, német, angol, orosz szakköröket szervezünk.

Művészeti iskola

A Cogito ÁMK Hibó Tamás Művészeti Iskolájának kihelyezett tagozata működik iskolánkban képzőművészet tanszakon (grafika, festészet, kézműves) heti 4 órában, délutánonként. A képzés előképző, alapfok és továbbképző évfolyamokon történik (tanév végén bizonyítvány). A foglalkozások hétköznap délutánonként kiscsoportos (átlag 15 fős) keretek között zajlanak.

Intézményünk az alábbi elismerő címekkel rendelkezik:

Tanítási rend

 • tanítási órák reggel 8 órától 1330-ig (45 perces órák 10 perces szünetekkel, harmadik szünet 20 perces nagyszünet),
 • napközis foglalkozások első osztálytól hatodik osztályig – egy osztály tanulói egy napközis csoportban,
 • tanulószoba 7- 8. osztályosok számára.

Étkezési lehetőségek

Intézményen belül működik az étterem. Tanulóink egyszeri, ill. háromszori étkezést vehetnek igénybe.

Iskolánk képekben

Az iskola modern épülete virágos parkokkal, fákkal körülvett udvaron található a Felsővárosban, közel a kerékpárúthoz, könnyen megközelíthető helyen.
A régi kápolna mellett modern, rönkfából készült szabadtéri tantermet is állítottunk fel, ahol gyermekeink jó időben csoportos foglalkozás keretében sajátítják el a tananyagot.

Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Galériás könyvtárunk Tágas aula Szabadtéri tantermünk Szabadtéri tantermünk

Legfontosabb feladatunk a magas színvonalú oktatás.

Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű matematikaoktatás Informatika multimédiás tantermünkben Mindennapok fizikája

Iskolánk egyik célja az egészséges életmódra nevelés, a mozgás és a természet megszerettetése.

 • Első osztálytól – minden péntek délután „Sulirangadó” keretében (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda,) mérkőznek meg egymással a tanulók. Iskolánk focicsapata megyei és országos szinten is kiemelkedő eredményt ért el. (1999 – országos diákolimpiai bajnok; 2001 – országos második hely; Magyar Gyermek Labdarúgó szövetség keretén belül 70 fő vesz részt labdarúgó foglalkozásokon és versenyeken az 1-5. évfolyamosok közül.
 • A 3.-4.-5.-6. osztályos tanulók úszásoktatásban vesznek részt
 • Igény szerint síoktatást is szervezünk, testnevelés órán korcsolyázni járunk.
 • Az ÖKO-iskolai program hozzájárul, hogy tanulóinkat egészséges és környezettudatos életmódra neveljük.
  • Szelektív hulladékgyűjtést végzünk
  • Elnyertük az „Egészséges iskola” címet
  • A „Madárbarát iskola” programját a szép zöld övezet segíti
 • Rendszeresen szervezünk iskolai túrákat és részt veszünk a Kékes Turista Egyesület túráin is. Nyaranta alsós és felsős tábort szervezünk Magyarország védett tájainak, nevezetességeinek felfedezésére, megismerésére.
 • A hatodik évfolyamosok erdei táborban vesznek részt.
 • Családi hétvége a szülőkkel, gyerekekkel (közös főzés beszélgetés). A programok, műsorok lehetővé teszik, hogy a szülő – tanár kapcsolat még jobban elmélyüljön, egyre jobbá váljon.

Sulirangadó A győztes focicsapat A győztes focicsapat Sportolóink nyerték Kosárlabda mérkőzés Kötélhúzó verseny Aerobic az udvaron Úszás Úszás Úszás Korcsolyázás Sástón Kékesi sízés Szelektív hulladékgyűjtés Szelektív hulladékgyűjtés Egészséges iskola Madárbarát iskola Madáretető készül technikaórán Madáretető készül technikaórán Gondoskodunk a madarakról Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk

Szakköreink:

 • Kézilabda (1-6. évf.)
 • Röplabda (felső tagozatosoknak)
 • Lány kosárlabda (alsó tagozatosoknak)
 • tenisz, birkózás - sportegyesületek szervezésében
 • Futball (alsó tagozatosoknak)
 • MLSZ Bozsik program (labdarúgás)
 • Kung-fu (minden érdeklődőnek)
 • Kézműves (alsó tagozatosoknak)
 • Kerámia (minden érdeklődőnek)
 • Biológia (7. és 8. évfolyamosoknak)
 • Képzőművészeti (felső tagozatosoknak)
 • Barkács (3. és 4. évfolyamosoknak)
 • Matematika (6. évfolyamosoknak)
 • Elsősegély nyújtó (minden érdeklődőnek)
 • ÖKO (alsó és felső tagozatosaknak)
 • Tánc és dráma (1-6. évfolyamosaknak)
 • Tücsökkar (alsó tagozatosoknak)
 • Nagykórus énekkar (felső tagozatosoknak)
 • Modellező (minden érdeklődőnek)
 • Informatika
 • Német, angol
 • Angol alapfokú nyelvvizsgára felkészítő
 • Német, angol (felső tagozatosoknak második idegen nyelvként heti 2 órában)

Versenyeink:

 • Vers- és prózamondó (iskolai)
 • Helyesíró (iskolai)
 • Matematika (iskolai)
 • Rajz és kerámia (városi)
 • Szépkiejtési (iskolai, városi)
 • Bábfesztivál (városi)

Minden városi versenyen részt vesznek tanulóink; s szép eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét.
A megyei és országos versenyeken is jól szerepelnek diákjaink.

Rendezvényeink:

 • „Gólyabál” 1. o.
 • Egészségnevelési hét
 • Öko nap
 • Luca napi vásár
 • Mikulás ünnep
 • Karácsonyi gála - Alapítványi bál
 • Farsangi bál
 • Diáknap

Szüreti felvonulás Elsősök avatása a gólyabálon Elsősök avatása a gólyabálon Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Karácsonyi műsor Vidám farsang

Az első osztályban az olvasás és írástanulás a szótagoló módszerrel történik, amely legközelebb áll a gyermek anyanyelvéhez.
Interaktív tábláink segítségével látványosabbá, szemléletesebbé tesszük az oktatást.
Igyekszünk az iskolába lépés első pillanatától kezdve nyugodott kiegyensúlyozott légkört teremteni kis elsőseinknek.

Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben