Ma Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
Iskolánkról
Oktatás és nevelés
DÖK
Hírek
Dokumentumok
Pályázatok
Galéria
Könyvtár
Iskolánkról > Sulihívogató ovisoknak

Sulihívogató ovisoknak

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályos gyermekeket a 2024/2025-es tanévre a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolába.

Információk, rendezvényeink óvodások számára

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Hamarosan elérkezik a nagy nap, mely fontos mérföldkő egy kisgyermek életében: az iskolaválasztás. Gyermekük nemsokára iskolás lesz, így hamarosan ki kell választaniuk az iskolát, ahol a lehető legjobb oktató-nevelő munkában részesül.

Ebben a lényeges döntésben szeretnénk segítséget nyújtani. Szeretettel várjuk Önöket gyermekeikkel együtt a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában 2024. március 25-én (hétfőn) a nyílt napra.

Cím: 3200 Gyöngyös, Martinovics utca 2.

 

Nyílt nap a Felsővárosiban

Nyílt nap: 2020. március 25. (hétfő) órabeosztása

Kérem, hogy részvételi szándékukat a 311-062-es telefonszámon szíveskedjenek jelezni március 22-ig!

2024. március 25.
hétfő
2. óra
900 – 945-ig
magyar nyelv és irodalom
4.b 203. terem
Biróné Faragó Judit
3. óra
955 – 1040-ig
matematika
4.a 207. terem
Pozsáné Szabó Andrea
4. óra
1100 – 1145-ig
magyar nyelv és irodalom
2.a 217. terem
Izraelné Bacsa Éva

A 2024/2025-ös tanévben az alábbi tanító nénik várják az Önök gyermekeit az első osztályokban:

 • Biróné Faragó Judit
 • Izraelné Bacsa Éva
 • Pozsáné Szabó Andrea

Biróné Faragó Judit

Biróné Faragó Judit

Biróné Faragó Judit vagyok, Judit néni. 1999-ben végeztem Jászberényben tanító szakon és magyar műveltségterületen. 2008 óta tanítok a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában.

Amikor elkezdtem itt dolgozni, a Felsővárosiban, rögtön megfogott az iskola családias légköre, munkatársaim segítő, támogató szeretete, mely kiváló szakmaisággal párosul. Jó itt tanító néninek lenni, s célom, hogy a szeptemberben érkező kicsi elsősök is ezt érezzék: jó Felsővárosi diáknak lenni. Ezért törekszem arra, hogy zökkenőmentesen történjen az óvoda és iskola közötti átmenet. Sok mesével, játékkal, dallal, mozgással könnyítem meg az iskolai életbe való beilleszkedést, a betűk és számok világával való ismerkedést.

A legfontosabb azonban, amivel segíthetem a gyerekeket ebben a szép, de nehéz időszakban: a kedvesség és a türelem. Igyekszem szeretetteljes kapcsolat kialakítására, ami jó alapja lesz a közös munkának. Fontos számomra, hogy gondozzam tanulóim tehetségét, a lemaradó, nehezebben haladó gyermekeket pedig támogassam, segítsem.

Meggyőződésem az is, hogy jól tanulni csak jó közösségben lehet. Ezért fontos célom a nyugodt, szeretettel teli, barátságos, egymásra odafigyelő, egymást segítő osztályközösség kialakítása. Az osztály legyen egy olyan hely, ahová minden nap szívesen lép be a gyermek.

Természetes, hogy az új élethelyzet izgalommal, kis szorongással tölt el mindenkit, diákot, szülőt, pedagógust egyaránt, de hiszek abban, hogy a kicsik kezét együtt megfogva sikeres és boldog iskolásévek várnak gyermekeikre.

Sok szeretettel várom leendő elsőseimet!

„Amire a gyermeknek leginkább szüksége van az a szeretet és az elfogadás.”

Aaron Wachter


Izraelné Bacsa Éva

Izraelné Bacsa Éva

Izraelné Bacsa Éva tanító néni vagyok. Tanítói diplomámat a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán szereztem, vizuális nevelés műveltségterületen. 22 éves pályafutásom alatt sok kisdiákot tanítottam már. Tudom, hogy szülőnek és gyereknek egyaránt nagy mérföldkő az iskolakezdés. Éppen ezért mindent elkövetek, hogy megkönnyítsem ezt az időszakot. Célom, hogy a tanulás élményteli és izgalmas legyen a gyerekek számára. Óráim során sok játékos feladatot, digitális tananyagot, csoportmunkát alkalmazok. Fontosnak tartom kialakítani a szülő, gyermek és pedagógus közti szoros együttműködést, hisz közös célért dolgozunk. Ez a cél pedig nem csupán az írás, olvasás és számolás elsajátítása, hanem a tudásvágy felkeltése és fenntartása.

Vallom, hogy egy osztály, egy csapat. Fontos, hogy tanítványaim összetartók, segítőkészek, egymás iránt nyitottak legyenek. Családias, nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben mindenki jobban tud feladatára koncentrálni.

Ha belegondolok abba, hogy ki a jó pedagógus, akkor mindig visszaidézem azokat a személyeket, akik énrám oly nagy hatással voltak. Ezek a tanítók és tanárok, mind a személyiségükkel tűntek ki s a lelkük is benne volt a tanításba. Arra törekszem, hogy én is ilyen pedagógussá váljak.

„Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, tanárokra emlékszik, nem módszerekre vagy technikákra. A tanár a szíve az oktatásnak.

Sidney Hook


Pozsáné Szabó Andrea

Pozsáné Szabó Andrea

Pozsáné Szabó Andrea vagyok, már kisgyermekként elhatároztam, hogy tanító szeretnék lenni családunk több generációs hivatását folytatva. A Debreceni Református Tanítóképző Főiskolán végeztem 1995-ben, pedagógia szakon. Immár 28 éve dolgozom ezen a pályán, az eltelt évek alatt folyamatosan képeztem magam tanfolyamokon, továbbképzéseken, hogy új, modern módszerekkel oktathassam tanítványaimat. (Gordon tréning, Zsolnai-féle alternatív pedagógia, Szorobán, Tevékenység és személyiségfejlődés - matematikai és logikai játékok-, Geomatech) Az Eszterházy Károly Egyetemen szereztem másoddiplomát, Egyéni bánásmódot igénylő gyermekek fejlesztő pedagógiája szakon. Fontosnak tartom a hátránnyal küzdő gyermekek megsegítését, felzárkóztatását, ezáltal sikerélményhez jutását, érvényesülését. Nagy hangsúlyt fektetek a tehetséggondozásra, azt szeretném, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. 1-4. osztályig rendszeresen részt veszünk tanulmányi versenyeken, szép eredményekkel büszkélkednek tanulóim. (Zrínyi, Vers-és prózamondó, városi tantárgyi versenyek)

A gyermekek többsége nagy várakozással készül az első osztályba, kialakul bennük a vágy a tanulás iránt, a tudás megszerzésére. A szülők pedig tapasztalatból tudják, hogy egy újabb mérföldkő következik csemetéik életében. Az önfeledt játékot felváltja a tanulás, a munka. Feladatom, hogy ez az átmenet minél zökkenőmentesebb történjen. Játékos tanulási módszerekkel, elfogadó, biztonságos, szeretetteljes légkör kialakításával érem el, hogy a gyermekek szeressenek iskolába járni, motiváltak és érdeklődők legyenek az új ismeretek befogadására, személyiségük, értelmi, érzelmi intelligenciájuk egyaránt fejlődjön.

Az iskolai élet sikerességéhez elengedhetetlen a tanító-gyermek-szülő együttműködése, bizalmi viszony kialakítása. Mindannyiunk célja, egy boldog „kisember” elkísérése, segítése az úton, ami céljai megvalósításához vezet.

Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk.

Birtalan Ferenc


 

 

Beiratkozás az iskola első évfolyamára: 2024. április 18–19.

Beiratkozással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Horváth Zoltán Tiborné intézményvezetőhöz a 37/311-062 telefonszámon.

Elérhetőségek

Cím: 3200 Gyöngyös, Martinovics Ignác utca 2.
Tel.: (37)311-062
E-mail: uh.ude.soygnoyg-isoravoslef@ilus
Web: http://felsovarosi.hu
facebook 1: Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola
facebook 2: Horváth Zoltán Tiborné (Felsővárosi Gyöngyösi)

Ajánlom szíves figyelmükbe az intézmény honlapját és Facebook oldalát, ahol tájékozódhatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról, programjainkról:

Letölthető anyagainkból további információhoz juthat iskolánkról, a beíratkozásról.

 

Az iskola bemutatása

A város legújabb oktatási intézménye 1984. óta működik a Martinovics u. 2. szám alatt, a volt Fehérvári épület helyén közel másfél hektáros területen.

Intézményünk jellemzői:

 • kétszintes 16 tantermes iskola + előadók (fizikai, kémiai, biológiai, matematika, ének-zene, technika terem, tankonyha, ökokert, két számítástechnikai szaktanterem, interaktív táblával felszerelt tantermek, modern multimédiás tanterem, tanulói laptopok),
 • két műanyag borítású tornaterem, tornaszoba, öltözőkkel, zuhanyzókkal, kondicionáló teremmel, külső tornapálya,
 • az épületet körülvevő zöld övezet, két különálló játszótér, rönkfából készült szabadtéri tanterem,
 • a felújított kápolnai szárnyban tantermek, tükrös próbaterem, rajzterem, könyvtár, a pincében égetőkemencével felszerelt kerámia műhely.

Pedagógiai programunkról

 • 8 évfolyamos általános iskolai képzés,
 • fő feladatunk: testileg, lelkileg sokoldalúan fejlett, szellemiekben gazdag személyiség kialakítása, olyan biztos tudás megalapozása, amelyet bármely típusú iskolába való távozás esetén tovább fejleszthetnek tanulóink,
 • német, angol nyelv oktatása már 1. osztálytól; emelt szinten 5. osztálytól,
 • magyar, matematika tantárgyak oktatása képesség szerinti csoportbontásban,
 • szakkörök, felzárkóztatás, tehetséggondozás, szaktárgyi versenyekre felkészítés, sportkörök, énekkar, napközis foglalkozások.

Rendezvényeink

Rendezvényeink biztosítják tanulóink számára tehetségük sokoldalú kibontakoztatását.
Gólyabál, ÖKO-hét programjai, sulirangadók, sportversenyek, Mikulás discó, Luca napi vásár, karácsonyi gálaműsor, alapítványi bál, farsangi bál, Napraforgó fesztivál, diáknap, stb.

Szakköreink és sportolási lehetőségek

 • kézilabda, röplabda, kosárlabda, tenisz, birkózás - sportegyesületek szervezésében,
 • MLSZ Bozsik program (labdarúgás),
 • úszásoktatás,
 • kézműves, barkács, képzőművészeti, énekkar, matematika, informatika, elsősegély nyújtó, biológia, ÖKO, német, angol, orosz szakköröket szervezünk.

Művészeti iskola

A Cogito ÁMK Hibó Tamás Művészeti Iskolájának kihelyezett tagozata működik iskolánkban képzőművészet tanszakon (grafika, festészet, kézműves) heti 4 órában, délutánonként. A képzés előképző, alapfok és továbbképző évfolyamokon történik (tanév végén bizonyítvány). A foglalkozások hétköznap délutánonként kiscsoportos (átlag 15 fős) keretek között zajlanak.

Intézményünk az alábbi elismerő címekkel rendelkezik:

Tanítási rend

 • tanítási órák reggel 8 órától 1330-ig (45 perces órák 10 perces szünetekkel, harmadik szünet 20 perces nagyszünet),
 • napközis foglalkozások első osztálytól hatodik osztályig – egy osztály tanulói egy napközis csoportban,
 • tanulószoba 7- 8. osztályosok számára.

Étkezési lehetőségek

Intézményen belül működik az étterem. Tanulóink egyszeri, ill. háromszori étkezést vehetnek igénybe.

Iskolánk képekben

Az iskola modern épülete virágos parkokkal, fákkal körülvett udvaron található a Felsővárosban, közel a kerékpárúthoz, könnyen megközelíthető helyen.
A régi kápolna mellett modern, rönkfából készült szabadtéri tantermet is állítottunk fel, ahol gyermekeink jó időben csoportos foglalkozás keretében sajátítják el a tananyagot.

Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Galériás könyvtárunk Tágas aula Szabadtéri tantermünk Szabadtéri tantermünk

Legfontosabb feladatunk a magas színvonalú oktatás.

Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű matematikaoktatás Informatika multimédiás tantermünkben Mindennapok fizikája

Iskolánk egyik célja az egészséges életmódra nevelés, a mozgás és a természet megszerettetése.

 • Első osztálytól – minden péntek délután „Sulirangadó” keretében (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda,) mérkőznek meg egymással a tanulók. Iskolánk focicsapata megyei és országos szinten is kiemelkedő eredményt ért el. (1999 – országos diákolimpiai bajnok; 2001 – országos második hely; Magyar Gyermek Labdarúgó szövetség keretén belül 70 fő vesz részt labdarúgó foglalkozásokon és versenyeken az 1-5. évfolyamosok közül.
 • A 3.-4.-5.-6. osztályos tanulók úszásoktatásban vesznek részt
 • Igény szerint síoktatást is szervezünk, testnevelés órán korcsolyázni járunk.
 • Az ÖKO-iskolai program hozzájárul, hogy tanulóinkat egészséges és környezettudatos életmódra neveljük.
  • Szelektív hulladékgyűjtést végzünk
  • Elnyertük az „Egészséges iskola” címet
  • A „Madárbarát iskola” programját a szép zöld övezet segíti
 • Rendszeresen szervezünk iskolai túrákat és részt veszünk a Kékes Turista Egyesület túráin is. Nyaranta alsós és felsős tábort szervezünk Magyarország védett tájainak, nevezetességeinek felfedezésére, megismerésére.
 • A hatodik évfolyamosok erdei táborban vesznek részt.
 • Családi hétvége a szülőkkel, gyerekekkel (közös főzés beszélgetés). A programok, műsorok lehetővé teszik, hogy a szülő – tanár kapcsolat még jobban elmélyüljön, egyre jobbá váljon.

Sulirangadó A győztes focicsapat A győztes focicsapat Sportolóink nyerték Kosárlabda mérkőzés Kötélhúzó verseny Aerobic az udvaron Úszás Úszás Úszás Korcsolyázás Sástón Kékesi sízés Szelektív hulladékgyűjtés Szelektív hulladékgyűjtés Egészséges iskola Madárbarát iskola Madáretető készül technikaórán Madáretető készül technikaórán Gondoskodunk a madarakról Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk

Szakköreink:

 • Kézilabda (1-6. évf.)
 • Röplabda (felső tagozatosoknak)
 • Lány kosárlabda (alsó tagozatosoknak)
 • tenisz, birkózás - sportegyesületek szervezésében
 • Futball (alsó tagozatosoknak)
 • MLSZ Bozsik program (labdarúgás)
 • Kung-fu (minden érdeklődőnek)
 • Kézműves (alsó tagozatosoknak)
 • Kerámia (minden érdeklődőnek)
 • Biológia (7. és 8. évfolyamosoknak)
 • Képzőművészeti (felső tagozatosoknak)
 • Barkács (3. és 4. évfolyamosoknak)
 • Matematika (6. évfolyamosoknak)
 • Elsősegély nyújtó (minden érdeklődőnek)
 • ÖKO (alsó és felső tagozatosaknak)
 • Tánc és dráma (1-6. évfolyamosaknak)
 • Tücsökkar (alsó tagozatosoknak)
 • Nagykórus énekkar (felső tagozatosoknak)
 • Modellező (minden érdeklődőnek)
 • Informatika
 • Német, angol
 • Angol alapfokú nyelvvizsgára felkészítő
 • Német, angol (felső tagozatosoknak második idegen nyelvként heti 2 órában)

Versenyeink:

 • Vers- és prózamondó (iskolai)
 • Helyesíró (iskolai)
 • Matematika (iskolai)
 • Rajz és kerámia (városi)
 • Szépkiejtési (iskolai, városi)
 • Bábfesztivál (városi)

Minden városi versenyen részt vesznek tanulóink; s szép eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét.
A megyei és országos versenyeken is jól szerepelnek diákjaink.

Rendezvényeink:

 • „Gólyabál” 1. o.
 • Egészségnevelési hét
 • Öko nap
 • Luca napi vásár
 • Mikulás ünnep
 • Karácsonyi gála - Alapítványi bál
 • Farsangi bál
 • Diáknap

Szüreti felvonulás Elsősök avatása a gólyabálon Elsősök avatása a gólyabálon Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Karácsonyi műsor Vidám farsang

Az első osztályban az olvasás és írástanulás a szótagoló módszerrel történik, amely legközelebb áll a gyermek anyanyelvéhez.
Interaktív tábláink segítségével látványosabbá, szemléletesebbé tesszük az oktatást.
Igyekszünk az iskolába lépés első pillanatától kezdve nyugodott kiegyensúlyozott légkört teremteni kis elsőseinknek.

Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink