Ma Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Iskolánkról > Étkeztetés

Étkeztetés

2023.09.01

VÁLTOZÁSOK AZ ISKOLAI ÉTKEZÉSBEN
2023/2024

1. Előre kell fizetni az étkezési térítési díjat az önkormányzat döntése értelmében

A tárgyhót megelőző hónapban kell fizetni a térítési díjat. 2023. augusztus 27-ig meg nem fizetett étkezés esetén csak a befizetést követő 5. munkanapon fog tudni először étkezni a tanuló. Erről az online rendszer értesíti a szülőt. Szeptember hónapban az októberi étkezési térítési díjat kell megfizetni, legkésőbb a számlán szereplő határidőig. Amennyiben a végső határidőig nem történik meg a befizetés, úgy a gyermek fogyasztása – a meg nem fizetett időszakra - korlátozásra kerül önkormányzati döntés alapján. Határidőn túli befizetés esetén a befizetést követő 5. munkanapon fog tudni először étkezni a tanuló.

2. Kötelező a szülői regisztráció Gyöngyös Város Önkormányzata online gyermekétkeztetési felületén

https://etkezes.mparty.hu/login

Amennyiben a szülőnek/törvényes képviselőnek nincs internetes kapcsolata, sem elérhető számítógépe, sem érintőképernyős okostelefonja, de gyermeke részére az igényfelmérő-lap benyújtásával étkezést kért, akkor a Mátra Party Kft. adminisztratív munkatársai - a szülő személyes megjelenése mellett - a menüválasztást, lemondást, számlát kinyomtatják/elkészítik a Mátra Party Kft. ügyfélszolgálatán. Az ügyfélszolgálaton lehetőség van a számla bankkártyával történő befizetésére is.

3. Megszűnik a postai készpénzátutalási megbízáson való fizetés lehetősége (sárga csekk)

4. Havonta tartunk közétkeztetési szülői értekezletet, ahol a problémák, gondok, elszámolási eltérések rendezhetők

 

Továbbra is változatlanul:

 • Havi két alkalommal nyílik meg az online étkeztetési felület, ahol menüt választhatnak. Erről a regisztrált felhasználók e-mailben kapnak értesítést.
 • A felületen nyomon követhetőek a számlák, az esetleges hátralékok, valamint bankkártyával a befizetésüket is meg lehet tenni.
 • Lemondhatják az étkezést. (a lemondani kívánt napot megelőző napon 08:30 óráig.)

Amennyiben még nem regisztrált a felületen:

Kérjük keresse fel a https://etkezes.mparty.hu/login weboldalt, kattintson a regisztráció gombra, adja meg a szükséges adatokat és máris használhatja weboldalunkat.
(Regisztráció módjánál válassza a szülő lehetőséget!)

Kérdés esetén készségesen állunk a szülők/törvényes képviselők rendelkezésére!

Elérhetőségeink: hétfőtől - péntekig 9:00 és 15:00 óra között


3200 Gyöngyös Kócsag út 40
tel.: 30/253-3658
befizetes1@matraparty.hu

Menza kártyával kapcsolatos tudnivalók

 • Az első tanítási napon minden általános iskolai felsős vagy középiskolai tanuló névre szóló kártyát kap, amely segítségével igénybe veheti a közétkeztetést (csak az ebéd). Ennek hiányában (indokolt esetben) csak külön eljárással lehet az étkeztetőknél napi pótló ebédjegyhez jutni. Ezért kérjük figyeljenek, hogy a gyermekek vigyék magukkal/tartsák maguknál kártyájukat.
 • Az általános iskolai alsós osztályok 2023. szeptember 01 és 2023. szeptember 30 közötti időszakban tálalólista alapján fognak étkezést kapni, amelyet a kísérő tanárok kapnak meg.
  Minden általános iskolai alsós osztály legkésőbb 2023. szeptember 30-ig kapja meg étkezési kártyáját, amely kártya a tálaló konyhán lesz gyűjtve és tárolva. Az ebéd előtt a kísérő tanár/pedagógiai asszisztens fogja kiosztani a tanulóknak a kártyát, majd az ebéd kiadást követően összegyűjteni azt a diákoktól.
 • A kártya érintéses leolvasása után a szülő/törvényes képviselő által megrendelt menüt kapja meg az étkező a tálalókonyhákon.
  (A leolvasást követően válik láthatóvá a monitoron, hogy a gyermek kaphat-e étkezést (nincs korlátozva étkezése) és milyen menüt választott. A szülő a kártya adatai alapján az internetes felületen ellenőrizheti, hogy mikor vette át az étkezést gyermeke.)
 • A kártya elvesztése esetén a pótlás 3000 HUF/pótlás!!!!

 

Letölthető tájékoztató: VÁLTOZÁSOK AZ ISKOLAI ÉTKEZÉSBEN 2023/2024 - 2023.09.01

 


2023.07.01

Intézményi étkezési rendszer átalakítása - online befizetés, kártyás rendszer

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gyöngyös Városi Önkormányzat új, átlátható, kényelmesebb megrendelési és fizetési rendszert vezet be a gyermekétkeztetés területén. Az Önkormányzat megbízásából ezeket a feladatokat továbbra is a Mátra Party Kft. végzi.

2023 szeptemberétől a szülőknek a tárgyhót megelőzően, előre kell kifizetniük a térítési díjat, kötelező lesz az online megrendelő rendszer, és bevezetésre kerül az elektronikus ebédjegy is.

A legfontosabb változások a következők:

 • Az étkezési térítési díj befizetése tárgyhónapot megelőzően, előre történik. A 2023/24. tanév első, 2023. szeptember havi étkezésre vonatkozó számláját 2023. augusztus 25-ig kell befizetni. Ezen fizetési határidő alól kivételt csak az első osztályos tanulók képeznek. A számlát a szülők részére e-mailben megküldi a szolgáltató, illetve regisztrációt követően az online rendszerből is letölthető lesz.
 • Ezt követően a szülők minden hónap elején megkapják a következő havi számlát.
 • A Gyöngyös Városi Önkormányzat Online Gyermekétkeztetési Rendszerének használata kötelező lesz. Azok számára, akik nem tudják online megrendelni az étkezést, a Mátra Party Kft. 3200 Gyöngyös, Kócsag u. 32. alatt lévő irodájában személyes ügyfélszolgálatot működtet. Az ügyfélszolgálaton a Mátra Party Kft. munkatársai segítenek a regisztrációban, a menüválasztásban, az étkezés lemondásának rögzítésében. Lehetőségük lesz továbbá a számlákat átvenni és befizetéseiket bankkártyával teljesíteni. Az ügyfélszolgálat működésével kapcsolatos részletes tájékoztatást a Mátra Party Kft. fog adni.

Kérjük, már most regisztráljon és ismerje meg a Gyöngyös Városi Önkormányzat Online Gyermekétkeztetési rendszerét és funkcióit!

https://etkezes.mparty.hu/bia-regisztracio

 • Az online étkeztetési rendszer részeként bevezetésre kerül az úgynevezett elektronikus ebédjegy (érintőkártya), amellyel a diákok az étkezési jogosultságukat igazolni tudják. Az alsó tagozatos, közösen étkező diákok érintőkártyáit az iskolákban, együtt tárolják majd. Az elektronikus ebédjegyet a szolgáltató ingyen biztosítja az étkezőknek, azonban elvesztése esetén pótdíjat kell fizetni. (A pótdíj összege 3 000,- Ft.)
 • Ha a kötelezett az étkeztetésért fizetendő térítési díjat a pótbefizetés napjáig nem fizeti meg, úgy a következő hónapra már nem lesz érvényes a gyermek érintőkártyája és nem tudja igénybe venni a gyermekétkeztetési szolgáltatást.
 • A szülők számára az online felületen lehetőség lesz az egyenlegük és számláik megtekintésére, valamint a térítési díj bankkártyával történő biztonságos befizetésére. Továbbra is megmarad az átutalással történő térítési díj fizetés lehetősége a Gyöngyös Városi Önkormányzat Közétkeztetési beszedési számlájára: 12001008–01519125–03800003. A postai utalványon (csekken) történő befizetési mód megszűnik, helyette a szülők a Raiffeisen Bankban történő közvetlen banki készpénzes befizetéssel élhetnek a fenti számlaszámra.
 • A hiányzásokat a tárgyhót követő hónapban írja jóvá a szolgáltató.

A megrendelés menete nem változik, az online rendszerben továbbra is havonta kétszer lesz lehetőség a menüválasztásra és a módosításra. Amennyiben a szülő nem él a menüválasztás lehetőségével, a gyermek számára automatikusan „A” menü kerül beállításra.

Az online rendszer előnye, hogy a szülő saját maga tudja a lemondásokat a rendszerbe rögzíteni például betegség vagy tervezett hiányzás esetére. Az online rendszer elégedettség mérésre is alkalmas, segítségével a szülők észrevételt tehetnek az étkezés mennyiségével, minőségével kapcsolatban.

Az új díjfizetési és étkeztetési rendszer bevezetésétől az Önkormányzat azt reméli, hogy a folyamat átláthatóvá, kényelmessé és korszerűvé válik és a gyermekek étkezésének megrendelése kevesebb időt vesz igénybe.

Gyöngyös, 2023. július 4.

Tisztelettel

dr. Horváth Gábor s.k.
közigazgatási és intézményirányítási igazgató

 

 

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink