Ma Rafael napja van. Holnap Alajos, Leila napja lesz.
Hírek > Étkezés > Intézményi étkezési rendszer átalakítása - online befizetés, kártyás rendszer

Intézményi étkezési rendszer átalakítása - online befizetés, kártyás rendszer

Hírcsoport: Étkezés   Közzétéve: 2023. 08. 01., 18:18

 

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gyöngyös Városi Önkormányzat új, átlátható, kényelmesebb megrendelési és fizetési rendszert vezet be a gyermekétkeztetés területén. Az Önkormányzat megbízásából ezeket a feladatokat továbbra is a Mátra Party Kft. végzi.

2023 szeptemberétől a szülőknek a tárgyhót megelőzően, előre kell kifizetniük a térítési díjat, kötelező lesz az online megrendelő rendszer, és bevezetésre kerül az elektronikus ebédjegy is.

A legfontosabb változások a következők:

  • Az étkezési térítési díj befizetése tárgyhónapot megelőzően, előre történik. A 2023/24. tanév első, 2023. szeptember havi étkezésre vonatkozó számláját 2023. augusztus 25-ig kell befizetni. Ezen fizetési határidő alól kivételt csak az első osztályos tanulók képeznek. A számlát a szülők részére e-mailben megküldi a szolgáltató, illetve regisztrációt követően az online rendszerből is letölthető lesz.
  • Ezt követően a szülők minden hónap elején megkapják a következő havi számlát.
  • A Gyöngyös Városi Önkormányzat Online Gyermekétkeztetési Rendszerének használata kötelező lesz. Azok számára, akik nem tudják online megrendelni az étkezést, a Mátra Party Kft. 3200 Gyöngyös, Kócsag u. 32. alatt lévő irodájában személyes ügyfélszolgálatot működtet. Az ügyfélszolgálaton a Mátra Party Kft. munkatársai segítenek a regisztrációban, a menüválasztásban, az étkezés lemondásának rögzítésében. Lehetőségük lesz továbbá a számlákat átvenni és befizetéseiket bankkártyával teljesíteni. Az ügyfélszolgálat működésével kapcsolatos részletes tájékoztatást a Mátra Party Kft. fog adni.

Kérjük, már most regisztráljon és ismerje meg a Gyöngyös Városi Önkormányzat Online Gyermekétkeztetési rendszerét és funkcióit!

https://etkezes.mparty.hu/bia-regisztracio

  • Az online étkeztetési rendszer részeként bevezetésre kerül az úgynevezett elektronikus ebédjegy (érintőkártya), amellyel a diákok az étkezési jogosultságukat igazolni tudják. Az alsó tagozatos, közösen étkező diákok érintőkártyáit az iskolákban, együtt tárolják majd. Az elektronikus ebédjegyet a szolgáltató ingyen biztosítja az étkezőknek, azonban elvesztése esetén pótdíjat kell fizetni. (A pótdíj összege 3 000,- Ft.)
  • Ha a kötelezett az étkeztetésért fizetendő térítési díjat a pótbefizetés napjáig nem fizeti meg, úgy a következő hónapra már nem lesz érvényes a gyermek érintőkártyája és nem tudja igénybe venni a gyermekétkeztetési szolgáltatást.
  • A szülők számára az online felületen lehetőség lesz az egyenlegük és számláik megtekintésére, valamint a térítési díj bankkártyával történő biztonságos befizetésére. Továbbra is megmarad az átutalással történő térítési díj fizetés lehetősége a Gyöngyös Városi Önkormányzat Közétkeztetési beszedési számlájára: 12001008–01519125–03800003. A postai utalványon (csekken) történő befizetési mód megszűnik, helyette a szülők a Raiffeisen Bankban történő közvetlen banki készpénzes befizetéssel élhetnek a fenti számlaszámra.
  • A hiányzásokat a tárgyhót követő hónapban írja jóvá a szolgáltató.

A megrendelés menete nem változik, az online rendszerben továbbra is havonta kétszer lesz lehetőség a menüválasztásra és a módosításra. Amennyiben a szülő nem él a menüválasztás lehetőségével, a gyermek számára automatikusan „A” menü kerül beállításra.

Az online rendszer előnye, hogy a szülő saját maga tudja a lemondásokat a rendszerbe rögzíteni például betegség vagy tervezett hiányzás esetére. Az online rendszer elégedettség mérésre is alkalmas, segítségével a szülők észrevételt tehetnek az étkezés mennyiségével, minőségével kapcsolatban.

Az új díjfizetési és étkeztetési rendszer bevezetésétől az Önkormányzat azt reméli, hogy a folyamat átláthatóvá, kényelmessé és korszerűvé válik és a gyermekek étkezésének megrendelése kevesebb időt vesz igénybe.

Gyöngyös, 2023. július 4.

Tisztelettel

dr. Horváth Gábor s.k.
közigazgatási és intézményirányítási igazgató

 

 

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink