Ma Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
Hírek > Aktuális > Bűnmegelőzési hírlevél 2017 szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2017 szeptember

Hírcsoport: Aktuális   Közzétéve: 2017. 09. 15., 09:34

 

Bűnmegelőzési hírlevél
2017 szeptember

Újra itt a szeptember! Elkezdődött az iskola, életünk visszatér a megszokott kerékvágásba, bár az átállás okozhat némi nehézséget. Mind a felnőtteknek, mind pedig a gyermekeknek vissza kell rázkódnia a korábbi ritmusba.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, a gépkocsivezetők fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, különösen az óvodák, iskolák közelében!

A gépkocsiban ügyeljenek a kötelező biztonsági eszközök használatára, úgymint gyermekülés, biztonsági öv.

A balesetek okai között vezető helyen van a figyelmetlenség, amelyet sok esetben a figyelmetlenség okoz például a vezetés közbeni telefonálás, sms írás, internet böngészése miatt.

Fontos, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok is a rájuk vonatkozó közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek.

A szülőknek javasoljuk, hogy beszéljék meg gyermekeikkel az őket is érintő, legfontosabb közlekedési szabályokat, együtt tervezzék meg és járják be a legbiztonságosabb útvonalat, amelyen a gyermekek közlekedni fognak.

A már egyedül közlekedő gyermekekkel beszéljék meg, hogy a rövidítés érdekében se térjenek el a szokásos útvonaltól. – Jobb elkésni, mint soha meg nem érkezni – és mindig értesítsék szüleiket, ha tanítás után nem tudnak a megbeszélt időpontra hazaérni!

Nem árt emlékeztetni a gyermekeket arra is, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, ne üljenek be idegen autójába, és ne fogadjanak el tőlük ajándékot!

A veszélyhelyzetekre történő figyelmeztetések között meg kell említeni a világhálót is: tanítsák meg gyermekeiket a biztonságos internethasználatra, amelyhez segítséget kapnak az alábbi honlapokon:

www.saferinternet.hu

www.kek-vonal.hu

www.internethotline.hu

www.biztonságosinternet.hu

(utóbbi két oldalon bejelenthetők a jogellenes, káros és illegális tartalmak is.)

Heves megyei
Rendőr-főkapitányság

 

Természetesen baj esetén, vagy ha egyéb okból segítségre van szükség, mind a felnőttek, mind a gyermekek fordulhatnak a Rendőréghez
(: 112

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink