Ma György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Hírek > Aktuális > Sulihívogató ovisoknak

Sulihívogató ovisoknak

Hírcsoport: Aktuális   Közzétéve: 2021. 02. 12., 22:51

 

SULIVÁRÓ

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel várjuk a leendő 1. osztályos gyermekeket a 2021/2022-es tanévre a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolába.

Az iskola bemutatása

A város legújabb oktatási intézménye 1984. óta működik a Martinovics u. 2. szám alatt, a volt Fehérvári épület helyén közel másfél hektáros területen.

Intézményünk jellemzői:

  • kétszintes 16 tantermes iskola + előadók (fizikai, kémiai, biológiai, matematika, ének-zene, technika terem, tankonyha, ökokert, két számítástechnikai szaktantermek, interaktív táblával felszerelt tantermek, modern multimédiás tanterem, tanulói laptopok),
  • két műanyag borítású tornaterem, tornaszoba, öltözőkkel, zuhanyzókkal, kondicionáló teremmel, külső tornapálya,
  • az épületet körülvevő zöld övezet, két különálló játszótér, rönkfából készült szabadtéri tanterem,
  • a felújított kápolnai szárnyban tantermek, tükrös próbaterem, rajzterem, könyvtár, a pincében égetőkemencével felszerelt kerámia műhely,
  • közel 500 tanuló, 45 pedagógus.

Pedagógiai programunkról

  • 8 évfolyamos általános iskolai képzés,
  • fő feladatunk: testileg, lelkileg sokoldalúan fejlett, szellemiekben gazdag személyiség kialakítása, olyan biztos tudás megalapozása, amelyet bármely típusú iskolába való távozás esetén tovább fejleszthetnek tanulóink,
  • MÁR 1. OSZTÁLYTÓL:
    • német, angol nyelv oktatása emelt szinten,
    • informatika emelt szintű oktatása,
    • magyar, matematika tantárgyak oktatása képesség szerinti csoportbontásban,
  • 5. osztálytól emelt szintű matematikaoktatás (heti 6 óra matematika, mely mellé 2 óra informatika szakköri foglalkozás lehetőségét ajánljuk fel),
  • szakkörök, felzárkóztatás, tehetséggondozás, szaktárgyi versenyekre felkészítés, sportkörök, énekkar, napközis foglalkozások.

Rendezvényeink

Rendezvényeink biztosítják tanulóink számára tehetségük sokoldalú kibontakoztatását.
Gólyabál, ÖKO-hét programjai, sulirangadók, sportversenyek, Mikulás discó, Luca napi vásár, karácsonyi gálaműsor, alapítványi bál, farsangi bál, Napraforgó fesztivál, diáknap, stb.

Szakköreink és sportolási lehetőségek

  • kézilabda, röplabda, kosárlabda, - sportegyesületek szervezésében,
  • MLSZ Bozsik program (labdarúgás),
  • 3-4-5-6. osztályban úszásoktatás,
  • kézműves, kerámia, barkács, képzőművészeti, tánc és dráma, énekkar, matematika, informatika, elsősegély nyújtó, biológia, ÖKO, német, angol, orosz szakköröket szervezünk.

Művészeti iskola

A Cogito ÁMK Hibó Tamás Művészeti Iskolájának kihelyezett tagozata működik iskolánkban képzőművészet tanszakon (grafika, festészet, kézműves) heti 4 órában, délutánonként. A képzés előképző, alapfok és továbbképző évfolyamokon történik (tanév végén bizonyítvány). A foglalkozások hétköznap délutánonként kiscsoportos (átlag 15 fős) keretek között zajlanak.

Intézményünk az alábbi elismerő címekkel rendelkezik:

Tanítási rend

  • tanítási órák reggel 8 órától 1330-ig (45 perces órák 10 perces szünetekkel, harmadik szünet 20 perces nagyszünet),
  • napközis foglalkozások első osztálytól hatodik osztályig – egy osztály tanulói egy napközis csoportban,
  • tanulószoba 7- 8. osztályosok számára.

Étkezési lehetőségek

Intézményen belül működik az étterem. Tanulóink egyszeri, ill. háromszori étkezést vehetnek igénybe.

Információk, rendezvényeink óvodások számára

A hagyományos nyílt napi programok és az óvodások számára szervezett rendezvényeink az idei tanévben a járványhelyzet miatt elmaradnak.

Ajánlom szíves figyelmükbe az intézmény honlapját és Facebook oldalát, ahol tájékozódhatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról, programjainkról:

A 2021/2022-es tanévben az alábbi tanító nénik várják az Önök gyermekeit az első osztályokban:

Gucsiné Urbán Gabriella

Horváth Magdolna

Varga Erika

A Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola 2021 szeptemberében induló első évfolyam osztályfőnökeinek bemutatkozója

 

 

 


Gucsiné Urbán Gabriella

Gucsiné Urbán Gabriella

1989 óta dolgozom a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában.

A 2020/21-es tanévben a 4. a osztályfőnökeként és fejlesztőpedagógusként tevékenykedem.

A Jászberényi Tanítóképző Főiskolán tanító, majd az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán szakvizsgázott nyelv -és beszédfejlesztő pedagógusi diplomát szereztem.

Több mint három évtizedes pályafutásom alatt mindig is fontosnak tartottam az iskolába kerülő óvodások biztonság-érzetének megteremtését, egy szerető, elfogadó, támogató közösség kialakítását. Számos tanórán és iskolán kívüli program szervezésével, nem csak kizárólag a tananyag elsajátíttatásával, hanem az egyes diákok érdeklődési körének kiaknázásával szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulás ne kényszerként, hanem igényként jelentkezzen. Kielégítve a gyerekek kíváncsiságát, nyitottságát az őket körülvevő világra.

Szeretném, ha majd néhány év múlva az iskolapadot elhagyó gyermekek kiegyensúlyozott, önálló véleménynyilvánításra képes, céljaik megvalósításáért tenni akaró és a kezdetekre örömmel visszaemlékező nebulók lennének.


Horváth Magdolna

Horváth Magdolna

Több mint három évtizede végeztem a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán, testnevelés szakon. A pályám kezdetétől a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában tanítok.

Lendületes, energikus típus vagyok, a jó hangulatú, feszültségmentes órák híve. Szerencsésnek tartom magam, hogy olyan hivatásom van, amit szeretek. Ehhez hozzájárul a gyermekektől kapott sok szeretet, a közös élmények.

Az iskolakezdés hatalmas lépés a kisgyermek és a szülő számára egyaránt. Célom, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem. Ehhez fontos az érzelmi biztonság, a türelem, a dicséret, és maga a közösség, amibe kerül. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek iskolába, élmény legyen számukra az itt töltött idő. Mint osztályfőnök, kötelességemnek tartom a jó osztályközösség kialakítását, ahol a gyermek, a pedagógus és a szülő is megtalálja a helyét. Ennek érdekében többször szervezek túrákat, kirándulásokat, színházlátogatásokat, melybe a szülőket is bevonom. Hiszem, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Nekünk, pedagógusoknak és a szülőknek együttesen kell megtalálnunk ezeket a területeket, és segíteni azok kiteljesedését.


Varga Erika

Varga Erika

A Jászberényi Tanítóképző Főiskolán szereztem tanítói diplomámat 1987-ben, azóta dolgozom a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában. Munkám során fontosnak tartom az alapkészségek fejlesztés mellett a sokoldalú személyiségfejlesztést. Nagy hangsúlyt helyezek a kreativitás, és az együttműködési készség erősítésére. Az óráimon gyakran előkerülnek a bábok, a szerepjátékokhoz szükséges kellékek. Szép eredményeket érnek el a diákjaim a területi vers- és prózamondó, valamint a szépkiejtési versenyeken.

A tanórákon igyekszem olyan módszereket alkalmazni, hogy a tanulás élmény alapú legyen.

A tapasztalati úton szerzett ismeretekre emlékeznek a legtovább a gyerekek, ezért keresem a lehetőséget, hogy kimozduljunk az iskola falai közül.

Mindent megteszek annak érdekében, hogy a rám bízott gyerekek jól érezzék magukat az intézményben, hiszen napjuk nagy részét itt töltik. Sok közös programot szervezek, hogy jó közösséggé formálódjunk.


 

Beiratkozással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Horváth Zoltán Tiborné intézményvezetőhöz a 37/311-062 telefonszámon.

Valamennyi rendezvényünkre szeretettel várjuk Önöket!

Elérhetőségek

Tel.: (37)311-062
E-mail: uh.ude.soygnoyg-isoravoslef@ilus
Web: http://felsovarosi.hu
facebook 1: Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola
facebook 2: Horváth Zoltán Tiborné (Felsővárosi Gyöngyösi)

Letölthető anyagainkból további információhoz juthat iskolánkról, a beíratkozásról.

DokumentumLetöltés .pdf formátumban
Bemutatkozó kisfüzet (hajtogatós) 450 KB
Bemutatkozó kisfüzet (A4) 425 KB
Osztályfőnökök bemutatkozója 457 KB

 

 

Kötelezően választható hit-és erkölcstan szülői tájékoztató

Római katolikus hit-és erkölcstan

Általánosan használható ismertetők:

 

Református hit-és erkölcstan

Hit Gyülekezete hit- és erkölcstan

 

A Hit Gyülekezete hit- és erkölcstan oktatásának

Egyéb letölthető anyagai:

Iskolánk képekben

Az iskola modern épülete virágos parkokkal, fákkal körülvett udvaron található a Felsővárosban, közel a kerékpárúthoz, könnyen megközelíthető helyen.
A régi kápolna mellett modern, rönkfából készült szabadtéri tantermet is állítottunk fel, ahol gyermekeink jó időben csoportos foglalkozás keretében sajátítják el a tananyagot.

Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Az iskola épületei 2018-ban Galériás könyvtárunk Tágas aula Szabadtéri tantermünk Szabadtéri tantermünk

Legfontosabb feladatunk a magas színvonalú oktatás.

  • Szakmailag jól felkészült tanárok
  • Kitűnő felszereltség, szaktantermek
  • Olvasástanítás szótagoló technikával
  • Már az első osztályokban játékos formában tanulhatják a német és angol nyelvet a szakköri foglalkozásokon
  • Emelt szintű nyelvoktatás a harmadik osztálytól heti 5 órában.
  • felső tagozatban második idegen nyelvet is választhatnak szakköri formában.
  • Emelt szintű matematika és informatika oktatás ötödik osztálytól
  • Saját fejlesztőpedagógus

Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű idegen nyelv oktatás Emelt szintű matematikaoktatás Informatika multimédiás tantermünkben Mindennapok fizikája

Iskolánk egyik célja az egészséges életmódra nevelés, a mozgás és a természet megszerettetése.

  • Első osztálytól – minden péntek délután „Sulirangadó” keretében (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda,) mérkőznek meg egymással a tanulók. Iskolánk focicsapata megyei és országos szinten is kiemelkedő eredményt ért el. (1999 – országos diákolimpiai bajnok; 2001 – országos második hely; Magyar Gyermek Labdarúgó szövetség keretén belül 70 fő vesz részt labdarúgó foglalkozásokon és versenyeken az 1-5. évfolyamosok közül.
  • A 3.-4.-5.-6. osztályos tanulók úszásoktatásban vesznek részt
  • Igény szerint síoktatást is szervezünk, testnevelés órán korcsolyázni járunk.
  • Az ÖKO-iskolai program hozzájárul, hogy tanulóinkat egészséges és környezettudatos életmódra neveljük.
    • Szelektív hulladékgyűjtést végzünk
    • Elnyertük az „Egészséges iskola” címet
    • A „Madárbarát iskola” programját a szép zöld övezet segíti
  • Rendszeresen szervezünk iskolai túrákat és részt veszünk a Kékes Turista Egyesület túráin is. Nyaranta alsós és felsős tábort szervezünk Magyarország védett tájainak, nevezetességeinek felfedezésére, megismerésére.
  • A hatodik évfolyamosok erdei táborban vesznek részt.
  • Családi hétvége a szülőkkel, gyerekekkel (közös főzés beszélgetés). A programok, műsorok lehetővé teszik, hogy a szülő – tanár kapcsolat még jobban elmélyüljön, egyre jobbá váljon.

Sulirangadó A győztes focicsapat A győztes focicsapat Sportolóink nyerték Kosárlabda mérkőzés Kötélhúzó verseny Aerobic az udvaron Úszás Úszás Úszás Korcsolyázás Sástón Kékesi sízés Szelektív hulladékgyűjtés Szelektív hulladékgyűjtés Egészséges iskola Madárbarát iskola Madáretető készül technikaórán Madáretető készül technikaórán Gondoskodunk a madarakról Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk Túrázunk

Szakköreink:

  • Lány kézilabda (1-6. évf.)
  • Röplabda (felső tagozatosoknak)
  • Lány kosárlabda (alsó tagozatosoknak)
  • Futball (alsó tagozatosoknak)
  • Kung-fu (minden érdeklődőnek)
  • Kézműves (alsó tagozatosoknak)
  • Kerámia (minden érdeklődőnek)
  • Biológia (7. és 8. évfolyamosoknak)
  • Képzőművészeti (felső tagozatosoknak)
  • Barkács (3. és 4. évfolyamosoknak)
  • Matematika (6. évfolyamosoknak)
  • Elsősegély nyújtó (minden érdeklődőnek)
  • ÖKO (alsó és felső tagozatosaknak)
  • Tánc és dráma (1-6. évfolyamosaknak)
  • Tücsökkar (alsó tagozatosoknak)
  • Nagykórus énekkar (felső tagozatosoknak)
  • Modellező (minden érdeklődőnek)
  • Informatika (térítéses, min. 10 fő/csop)
  • Német, angol (térítéses, min. 10 fő/csop)
  • Angol alapfokú nyelvvizsgára felkészítő (térítéses, min. 10 fő/csop)
  • Német, angol (felső tagozatosoknak második idegen nyelvként heti 2 órában ingyenesen)

Versenyeink:

  • Vers- és prózamondó (iskolai)
  • Helyesíró (iskolai)
  • Matematika (iskolai)
  • Rajz és kerámia (városi)
  • Szépkiejtési (iskolai, városi)
  • Bábfesztivál (városi)

Minden városi versenyen részt vesznek tanulóink; s szép eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét.
A megyei és országos versenyeken is jól szerepelnek diákjaink.

Rendezvényeink:

  • „Gólyabál” 1. o.
  • Egészségnevelési hét
  • Öko nap
  • Luca napi vásár
  • Mikulás ünnep
  • Karácsonyi gála - Alapítványi bál
  • Farsangi bál
  • Diáknap

Szüreti felvonulás Elsősök avatása a gólyabálon Elsősök avatása a gólyabálon Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Zöldségbáb Karácsonyi műsor Vidám farsang

Az első osztályban az olvasás és írástanulás a szótagoló módszerrel történik, amely legközelebb áll a gyermek anyanyelvéhez.
Interaktív tábláink segítségével látványosabbá, szemléletesebbé tesszük az oktatást.
Igyekszünk az iskolába lépés első pillanatától kezdve nyugodott kiegyensúlyozott légkört teremteni kis elsőseinknek.

Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben Játékos tanulás elsőben

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink